Comencem a expropiar els bancs?

BANC EXPROPIAT de GRÀCIA

Crida a les assemblees de barri, de poble i a tota aquella gent que està més que indignada El 22 d’octubre una manifestació contra els desallotjaments i els desnonaments va recórrer els carrers de Gràcia, al final d’aquesta es va ocupar una oficina buida de Caixa Tarragona. Des de llavors ha sigut molta gent la que s’ha passat per aquest nou espai alliberat al capital: fent permanències, netejant o arreglant l’espai, portant llibres, menjar o mobles… Cada persona aportant amb el que podia; construint, poc a poc, entre tots i totes, aquest punt de trobada.

El que més en motiva no és la bona acollida entre el veïnat, ni tampoc la bona situació de l’espai al bell mig de Gràcia. No, el que més ens agrada de tot plegat és que aquest espai que hem obert no és l’únic ocupat recentment. Potser els més coneguts són l’edifici de Nou Barris o L’Hotel de Madrid ocupats el 15 d’octubre després de les manifestacions del moviment 15M, o també l’edifici 17N recuperat ahir després de la manifestació per l’educació. Però són moltes més les persones que prenen i han pres espais abandonats per a poder reunir-se o viure, l’ocupació com a eina política existeix des de fa molts temps; el suport entre qui la utilitzem és la nostra potencial força.

En el moment que les persones que estem sortint al carrer ens contem per centenars de milers, en el moment que són cada vegada més els sectors en lluita —sanitat, educació, desnonaments, ERO, etc.—, en el moment que tot això passa cada cop més i amb més força i que els responsables de tot plegat es fan els desentesos la indignació no és suficient. Quan manifestar-se i mostrar la nostra opinió no basten s’ha de passar a l’acció. La idea de les passades manifestacions del 15 d’octubre anava en aquesta direcció, es pretenia evolucionar d’una etapa de protesta a una de pràctica real, ja fos solucionant nosaltres directament els problemes que ens afecten o també anant a fer-li la vida impossible als culpables de les nostres misèries —com es va fer el dia del bloqueig al Parlament—.

En cap moment volem perdre els carrers i les places on les assemblees de barri ens estem reunint i fent activitats, però la pluja i el fred farà que tinguem que trobar espais més agradables per poder estar-hi. Són moltes les oficines bancàries que han anat tancant aquests últims anys i molta la nostra necessitat de recuperar-les. Per una banda, solucionarem la falta d’aixopluc davant les inclemències climàtiques, per l’altra, li farem la guitza als bancs. Només pel fet d’estar-hi ja estarem fent una acció. Però no només per les assemblees de barri o poble, a tota la gent que necessita una casa on viure o un local per fer activitats, a tota la gent que no cregui que els diners han de ser un impediment per satisfer les necessitats, per totes nosaltres l’ocupació és una eina necessària i legítima de lluita. Comencem a expropiar els bancs? L’Assemblea Drets Socials Eixample dreta ja ho va fer aquest dimecres, nosaltres fa un mes… i vosaltres? us animeu?

A cada barri, a cada poble un banc expropiat!

Ah, per cert… NOSALTRES TAMBÉ ESTÀVEM AL PARLAMENT

18 de novembre
Vila de Gràcia

This entry was posted in Catalá, Noticia and tagged , , . Bookmark the permalink.