La Directa: Un centenar de persones es manifesten al crit de
‘Gent sense casa, cases sense gent, com s’entén?’

Un centenar de persones van recórrer el 17 de desembre a la tarda els carrers de Sant Andreu de Palomar, Barcelona, en una manifestació contra els desallotjaments i els desnonaments i per l’habitatge digne sota el lema ‘Gent sense casa, cases sense gent, com s’entén?’.

La protesta va sortir a dos quarts de set de la tarda des de la plaça Mossèn Clapés, just davant l’habitatge del Matías, el desnonament del qual s’ha aturat tres cops en els darrers mesos. Van recórrer els carrers comercials de Sant Andreu assenyalant els espais que l’especulació hi ha deixat, com el solar on era el Centre Social Okupat La Galia o la construcció a mitges al solar on hi havia una altra casa okupada, Can Fritanga.

Al llarg del recorregut es van assenyalar bancs, immobiliàries, partits polítics i multinacionals com a culpables de la crisi, tot corejant consignes com ‘Contra l’especulació, okupació’ o ‘No és crisi, és capitalisme’. La marxa va acabar a la plaça Orfila tot i la presència dels antidisturbis de la Guàrdia Urbana que bloquejaven l’accés a la seu del Districte.

En el manifest llegit durant la protesta, que podeu veure a resiste.squat.net, es va fer referència als diversos processos especulatius que afecten aquella zona, com l’arribada de l’AVE o la macroestació de la Sagrera.

This entry was posted in Catalá, Noticia and tagged , . Bookmark the permalink.