BCN – Per uns barris lliures de feixisme. Tanquem el Tramuntana!

MANIFEST VERNEDA – SANT MARTÍ ANTIFEIXISTA

El mes de juny de 2014 hem sabut que el Casal Tramuntana s’ha traslladat al barri de la Verneda – Sant Martí, concretament al C/ Alcalà de Guadaira 22, després d’estar dos anys al barri veí del Clot – Camp de l’Arpa. La mobilització iniciada per les veïnes i veïns, entitats i grups del Clot, la recollim i l’ampliem des de la Verneda – Sant Martí i des de tots els barris del Districte, per tal d’aconseguir el tancament definitiu d’aquest casal i per fer dels nostres barris i de la nostra Ciutat espais de convivència i respecte, lliures de qualsevol forma de feixisme.
El Casal Tramuntana és un centre neofeixista que, com a tal, assumeix com a objectius el foment i la propagació del racisme, el feixisme, l’homofòbia i l’exclusió d’aquelles persones o col·lectius que no entren dins els seus paràmetres.
El Casal Tramuntana s’inspira en la Casa Pound italiana, moviment que es proclama seguidor de Mussolini i difusor del “feixisme del segle XXI”, però també és fàcil trobar fotografies d’alguns dels seus membres amb Ilias Kasidaris, un dels diputats neonazis d’Alba Daurada detinguts a Grècia per l’assassinat del cantant activista Pavlos Fyssas. A més a més, alguns membres del Casal Tramuntana també tenen vincles directes amb el partit Plataforma x Catalunya i d’altres moviments de l’extrema dreta.

El moment actual, marcat per una crisi social i econòmica, és un camp abonat per al discurs feixista. El Casal Tramuntana es camufla en un llenguatge amb tocs d’indignació social, fins i tot antisistema, per tal que les seves idees feixistes no siguin, d’entrada, identificades.
D’aquesta manera han treballat fins ara al barri del Clot, i a Barcelona, promovent campanyes de recollida d’aliments o donació de sang, com a mitjà per a donar-se a conèixer i captar gent per al Casal. Darrera aquestes campanyes, però, sempre hi trobem el discurs de “els de casa primer”. Aquest discurs promou la discriminació social, el racisme, la xenofòbia i contradiu tot el que fa anys que treballem i defensem persones, col·lectius i associacions d’aquest i de tants barris de Barcelona: la lluita per la llibertat i el respecte als Drets Humans.
Totes i tots som conscients del que ha suposat en la història del nostre país i de tot Europa el feixisme i el nazisme. Molts dels avis i àvies dels nostres barris ho han viscut ben de prop, han lluitat contra el feixisme i per la llibertat, i encara avui surten al carrer perquè no ho oblidem. Joves i no tant joves, n’hem de ser ben conscients, de la història i també del futur, de tot el que comporta el neofeixisme, de tot el que pot comportar l’ascens de l’extrema dreta a Europa i als nostres barris.
Per tot això, manifestem el nostre rebuig a tota mena de feixisme, i ho fem des de la unitat de persones, grups i entitats diferents, des de la pluralitat i la mobilització pacífica, però amb tota la contundència que es mereix un posicionament ferm per no deixar que grups neofeixistes i neonazis es facin forts, ni a la Verneda ni enlloc.
Els veïns i veïnes de Sant Martí i de tot Barcelona volem viure en barris solidaris, tolerants, sense discriminació de cap tipus, compromesos amb el canvi social, amb la llibertat i els drets humans. Volem viure en barris lliures de feixisme.
Veïnes i veïns, col·lectius i associacions, ens afegim a la campanya àmplia i unitària que ja s’ha engegat a altres barris per treballar conjuntament contra qualsevol forma de feixisme i per aconseguir el tancament definitiu dels espais on aquest es difon, com el Casal Tramuntana.

Per uns barris lliures de feixisme. Tanquem el Tramuntana!

This entry was posted in Campaña, Catalá, Comunicado, Llamamiento and tagged , , , . Bookmark the permalink.