Les vostres armes “no letals” maten: Remi Fraisse, ni oblit ni perdó!

Concentració Consulat Francès a Girona
Dimarts 4 de Novembre 2014, 12h00
Plaça de la Constitució

A França com a Catalunya, la policia pretén controlar els carrers amb “armes no letals” de dispersió: les bales de goma, per les quals, en una sola manifestació a Nantes el 22 de febrer 2014, tres companys van perdre l’ull; els gasos lacrimògens; i les granades d’atordiment….

La nit de dissabte a diumenge 26 d’octubre, en una mobilització contra la destrucció de la “ZAD de Testet”, Remi Fraisse caigué mort a l’instant després de ser colpejat a l’esquena per l’explosió d’una granada d’atordiment. Després dels intents per part del govern Francés d’acusar a “elements violents” dins de la manifestació, l’autòpsia ha demostrat el que totxs ja sabiem: Remi ha mort a mans dels Gendarmes. La familia ha presentat una denúncia contra les autoritats per “homicidi voluntari”, i en els últims dies s’han vist mobilitzacions contra la violència policial a tota França i més enllà.

La “ZAD de Testet”: Arrelem la Resistència

Des de fa uns 30 anys, la vall del Tescou, al Tarn (suroest francès) s’ha vist afectada per un projecte de construcció d’una presa principalment destinada al reg de cultius de blat contaminants, malbaratadors d’aigua i massivament subvencionats. Veines de la zona i ecologistes porten anys de denúncies contra la destrucció dels destacats aiguamolls del Testet (més de 100 espècies protegides), i en 2013 activistes van ocupar la “ZAD (Zona a Defensar) de Testet”.

A principis del passat setembre van començar les obres amb la deforestació d’una trentena d’hectàries, sota alta protecció militar, i acompanyada de greus violències policials contra els manifestants, de les quals la mort de Remi és tan sols el més greu.

Però malgrat tot, la lluita a Sivens continua!

Enllaços d’interès:

https://tantquilyauradesbouilles.wordpress.com/ (en francés)
https://zad.nadir.org/?lang=es
https://barcelona.indymedia.org/

This entry was posted in Catalá, Noticia, ZAD. Bookmark the permalink.