Barcelona: Nou Espai Alliberat

NOU ESPAI ALLIBERAT A GRÀCIA
A la cantonada de Travessera de Gràcia amb el carrer Mare de Déu dels desemperats

Qui som ?
Som veïns i veïnes del barri, joves, gent gran, estudiants, treballadors, aturades,immigrants . . . , persones que participem als moviments socials i a diferents col•lectius i entitats de Gràcia, però sobretot, som persones precàries, fartes de veure com el poder financer, governat per grans empreses i entitats bancàries, especulen amb les nostres cases i vides, cansades de veure, com l’Estat sobreposa els interessos econòmics a les necessitats de les persones.

Estem fartes de veure com es retallen els drets socials, en àmbit educatiu o sanitàri . . . etc; mentre’s augmenten pressupostos en despeses de cossos repressius de l’estat i armanent militar , i, veient on els diferents Governs utilitzen, l’ús de la por, violència, discriminació i vulneració de drets fonamentals per resoldre problemes que afecten a la societat civil.

Per que hem ocupat un banc ?

És la màxima expressió del capitalisme i un dels motius més evidents de patiment que treuen de la majoria de la población i en benefici dels seus interesos econòmics.

Cada dia a l’estat espanyol hi ha aproximadament uns 300 desnonaments, on els bancs acostumen a ésser els responsables de desnonaments de les famílies per imagaments de les hipoteques. A Barcelona hi ha milers de persones sense casa o vivint en extrema pobresa. Com a contrapartida, només en el nostre barri hi ha uns 800 pisos buits, com a tants altres llocs, es segueix fent fora als veïns i veïnes del barri.

Creiem que és l’hora de fer front a l’especulació i a les màfies immobiliàries i financeres. Lluitem per les nostres cases, centres socials, Casals i/o Ateneus, i pel nostre futur immediat i vital, però també pel món en què volem viure. En solidaritat amb els i les veïnes, i espais sota en perill de desallotjament o desnonament, i pel suport mutu, resistirem i resoldrem de forma directa,activa i col•lectiva les nostres necessitats bàsiques.

Per tot això, s’ha alliberat aquest banc que portava temps en desús, per donar cabuda a tot tipus de necessitats i iniciatives dels veïns i veïnes del barri i dels diferents col•lectius i associacions. Volem que sigui un punt d’encontre, que generi debat i discussió i per portar a terme tot tipus d’activitats, com xerrades,tallers, passi de documentals, i punt de trobada i d’informació del barri.

Ens trobarem cada dia a les 7 del vespre per portar propostes i donar-li vida aquest nou projecte.

VINE I PARTICIPA !

ALLIBERANT ESPAIS, CONSTRUÏNT ALTERNATIVES !

This entry was posted in Catalá, Comunicado, Manifestación, Noticia, Resiste!, Squatting and tagged , , , . Bookmark the permalink.