Barcelona: Escorcoll dels Blokes Fantasma [CAT]

https://directa.cat/loperacio-dels-mossos-finalitza-amb-una-detencio-dotze-hores-descorcoll-dels-blokes-fantasma

L’acció policial ha provocat destrosses al CSO del barri de la Salut i a dos domicilis de Gràcia i el Carmel,

en el darrer dels quals ha estat detinguda una dona que serà traslladada a l’Audiència Nacional espanyola

Una operació dels Mossos d’Esquadra iniciada aquest matí al voltant de les 5 ha mantingut retingudes

durant dotze hores la vintena de persones que ocupen el Centre Social Blokes, al barri de la Salut de Barcelona. En el marc del mateix operatiu, també s’ha escorcollat sengles domicilis particulars als carrers Ros de Olano (a Gràcia) i dels Agudells (al Carmel). En aquest darrer domicili ha estat detinguda una dona de 35 anys i de “nacionalitat italiana-austríaca [sic.]”, segons un comunicat de la policia catalana.

L’han traslladat a la comissaria de les Corts, on un advocat l’ha pogut veure. A les tres de la tarda tres persones han abandonat l’edifici situat al carrer Coll del Portell, mentre continuava el registre.

Durant una estona hi ha hagut una ambulància aparcada davant l’immoble. L’advocat defensor s’ha pogut entrevistar amb la detinguda als calabossos de la comissaria de Les Corts. El policia instructor de la causa ha informat que pesava sobre ella una Ordre Europea de Detenció (amb petició d’extradició a Alemanya). Després de prestar declaració serà traslladada a les dependències de l’Audiència Nacional espanyola a Madrid. El desplegament ha finalitzat a les cinc de la tarda, quan els furgons d’antiavalots i desenes de policies de paisà han abandonat la zona, deixant rere seu un rastre de desperfectes.

L’opeUntitlaed-1.jpgració està sent coordinada des del Jutjat Central d’Instrucció 3 de l’Audiència Nacional espanyola i, segons la nota feta pública pel departament de comunicació de la Policia de Catalunya poc després d’iniciar-se el desplegament, responia a una comissió rogatòria tramitada des d’un jutjat d’Alemanya, es fa de forma coordinada amb la “Polizei Landeskriminalamt Nordrhein-Westfalen” (policia criminal de l’Estat de Renània del Nord -Westfàlia) i tindria per objecte buscar persones que haurien comés diversos atracaments durant els quals es retenien i lligava la clientela i s’enduien “importants quantitats de diners”. La policia alemanya, però, no ha emès cap informació pública respecte a l’operatiu i la Directa no n’ha obtingut cap afirmacó ni desmentit de l’operació conjunta amb els Mossos. Tot i el secret de sumàri, tampoc s’ha trobat cap constància que cap jutjat de l’estat de Renània del Nord – Westfàlia, ni cap fiscalia, ni la fiscalia federal alemanya (a qui correspondria fer-ho en tractar-se d’una operació internacional) hagi informat públicament d’aquestes diligències.

La policia ha procedit a tallar el trànsit a tots tres carrers on han tingut lloc els escorcolls i ha retingut la vintena de persones que en el moment d’iniciar-se l’escorcoll hi havia al centre social Blokes, entre elles tres criatures de poca edat, mentre s’estava procedint a escorcollar minuciosament les diferents plantes de l’edifici. Com ha pogut comprovar la Directa, que hi ha tingut accés, la porta de l’immoble ha estat esbotzada. Des de la vorera de davant es podia observar gran quantitat de destrosses als accessos i a la planta baixa de l’edifici.

Al carrer Sant Josep de la Muntanya, a prop del centre social, s’hi han concentrat una trentena de persones en suport a les persones que eren a dins. També han convocat una concentració a les dues del migdia a la comissaria de les Corts, on durant una estona han tallat el trànsit viari. Es preveu una manifestació a les set de la tarda a la plaça del Diamant sota el lema “Ni domesticades ni amordassades. Solidaritat rebel”.

This entry was posted in Catalá, Noticia, Registro and tagged , , . Bookmark the permalink.