Manifestació prou desallotjaments! – Dissabte 22 octubre

Som un grup de veïnes i veïns del Barri de Gràcia. Ocupem sis cases al carrer Mare de Déu de la Salut des de l’any 2005.
En  el  moment  en  que  van  ser  okupades  estaven  abandonades  i  expressament degradades,  amb  els  sostres  i  terres parcialment destruïts, a l’espera d’un procés d’expropiació. Durant aquests sis anys les hem reconstruït convertint­les en llars estimades que han acollit i segueixen acollint a molta gent.

El  7  d’octubre  se  celebrarà  un  judici  civil  en  el  que  es  demanarà  el  desnonament  i  subsegüent  desallotjament  de  les nostres cases i la d’una veïna que porta dècades vivint allà. En principi no ens podrem presentar; se’ns demanen mil cinc­ cents  euros  de  caució  per  a  poder  participar  en  la  “justícia”.  Igualment,  de  poc  serviria  la  nostra assistència  ja  que, segons els seus termes, res dels nostres 6 anys d’energia, vida, treball i amor té valor. El seu món és un món estèril, fet de guanys i transaccions, amb el que no podem, ni volem, dialogar.

L’actual propietari de les nostres cases, com de tantes altres a Barcelona,  és  Nuñez y Navarro. S’amaguen darrera d’una multitud de filials, una eina més en la seva estratègia d’acumulació de guanys. Josep Lluís Nuñez i el seu fill Josep Lluis Nuñez i Navarro, porten dècades estafant, i rebent favors a canvi del pagament de suborns a funcionaris públics i polítics de torn. També porten dècades especulant amb el sòl i convertint  aquesta ciutat en un lloc cada vegada més inhabitable.

Cada dia a l’estat espanyol hi ha 300 desnonaments. A Barcelona hi ha milers de persones sense casa o vivint en extrema precarietat.  I  com  a  contrapartida,  només  en  el  nostre  barri  hi  ha  uns  8000  pisos  buits.  I  com  a  tants  altres  llocs,  se segueix fent fora als veïns del barri.

És hora de fer front a l’especulació i a les màfies immobiliàries i financeres. Lluitem per les nostres cases, i pel nostre futur immediat i vital, però també pel món en el que volem viure. En solidaritat amb les i els veïns, veïnes i cases sota amenaça  de  desallotjament,  i  pel  suport  mutu,    resistirem.  I  resoldrem  de  forma  directa  i  col∙lectiva  les  nostres
necessitats bàsiques.

 

This entry was posted in Campaña, Catalá, Comunicado, Manifestación, Resiste!, Solidaridad, Squatting. Bookmark the permalink.